Krab pleister

Een relatief dikke pleisterlaag

De krabpleister wordt in een ± 15-18 mm dikke laag, veelal machinaal, aangebracht op de wapeningslaag. Te snelle droging kan worden tegengegaan door de pas aangebrachte pleister met een folielaag te bedekken of de laag regelmatig met nevel vochtig te maken. Afhankelijk van vochtigheid en temperatuur wordt een verhardingstijd tussen een halve en drie dagen in acht genomen.

Dichtkloppen van krimpscheuren

Het is zeer belangrijk dat eventueel ontstane krimpscheuren en z.g. zakscheuren (die soms ontstaan als de dikke pleisterlaag voor verharding ‘uitzakt’) voor de krabbewerking worden dichtgeklopt. Daarna wordt het oppervlak met een speciale krabborstel gekrabd.

Ook met een fijnere korrel mogelijk

De grootste korrels springen daarbij uit de halfharde pleisterlaag tot een laagdikte van ongeveer 8-12 mm wordt bereikt. Bovengenoemde dikte is gebaseerd op de meest toegepaste 5 mm korrel. Er zijn krabpleisters met fijnere korrel leverbaar waarbij een andere laagdikte hoort. Na de krabbewerking, tijdens de verdere verharding, mag de pleister NIET meer met nevel vochtig gemaakt worden.

 

Vrijblijvend advies

Graag komen wij langs voor een vrijblijvend advies.
Direct contact

bel-terug

offerte

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Opmerking

captcha